Els alumnes del CFST acompanyen un projecte inclussiu al Teatre Tarragona

El passat 17 de novembre 2023, al Teatre Tarragona, els alumnes del CFST del IAMF van acompanyar escènicament un projecte liderat per ACAF (Associació Cultural Inclusiva). 


“DANSA PER TOTHOM” 


La Dansa portava el pes escènic i ells van acompanyar-ho plens d’ energia i talent.  El fil conductor eren les obres de Picasso.

Pablo Picasso va ser un dels artistes més importants del segle XX. La seva obra és un reflex de la visió del món, un món ple de diversitat i contrastos.

Picasso va néixer a Màlaga, Espanya, el 1881. Des de ben petit va mostrar un gran interès per l'art. Als 14 anys va ingressar a l'Escola de Belles Arts de Barcelona, on va estudiar durant dos anys.

La mort de Picasso el 8 d'abril del 1973 no va significar la fi del seu llegat. La seva obra segueix inspirant artistes de tot el món, inclosos aquells que representen la diversitat funcional a través de la dansa. 

El 1900, Picasso es va traslladar a París, la capital de l'art mundial. Allà va conèixer altres artistes innovadors, com Henri Matisse i Georges Braque. Junts van desenvolupar nous estils artístics, com el cubisme.

Picasso va ser un artista prolífic. Al llarg de la vida, va crear més de 50.000 obres, entre pintures, escultures, ceràmiques, gravats i dibuixos. La seva obra és diversa i experimental i reflecteix el seu interès per diferents cultures i estils artístics.


PICASSO I LA INCLUSIÓ SOCIAL

Picasso creia que tots els éssers humans són iguals, independentment de la capacitat. La seva obra reflecteix aquest compromís amb la inclusió social.

Picasso va ser un artista que va trencar amb els estereotips. Les seves obres van desafiar les convencions i van promoure la diversitat.

Les obres i la vida de Pablo Picasso són un exemple de com la diversitat pot enriquir la societat. Picasso va ser un artista que es va atrevir a ser diferent i la seva obra continua sent un referent.


COM ES VAN SENTIR I QUÈ PENSEN D’AQUESTA APORTACIÓ ESCÈNICA ELS PROPIS ALUMNES PARTICIPANTS?

L’alumnat de 1r del CFGS de Tècniques d’actuació teatral ens vam sentir molt afortunades de poder participar en aquesta gala perquè se’ns va incloure a una representació on es feia molta dansa diversa, incloent la feina que fem nosaltres.

Va ser la primera oportunitat de sortir a l’escenari en aquest curs i poder mostrar també el nostre treball al públic.

Va ser una experiència enriquidora i de la qual vam gaudir molt al costat de totes i tots els nostres companys. Se’ns dubte, un projecte memorable que tornaríem a repetir.

L’ alumnat de 2n curs del CFGS de Tècniques d’Actuació Teatral, ens emportem una experiència de creixement i molt viva. Aquest projecte ens ha servit per descobrir noves facetes nostres, per remoure emocions i abraçar-les amb la dansa. 

Hem vist que tot treball té la seva recompensa i aquesta ha estat acabar amb el cor ple després d’actuar amb aquest ventall de balls tant diferents i disciplinats. 

Sense dubte, nosaltres repetiriem l’experiència de compartir escenari amb totes i tots els/les ballarins/es.

Vídeo resum de la Gala ⬇️

https://youtu.be/EvZTbXRwYFQ?si=b1YE_C7QaitRpm29


Comentaris