El dia que es va apagar el sol

El passat dijous 26 d’octubre les alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècniques d’Actuació Teatral (CFGS TAT) van participar en la JORNADA FORMATIVA PER AL BENESTAR DE L’ALUMNAT I LES SITUACIONS DE VIOLÈNCIA.

Van obrir l’acte amb una coreografia de dansa creativa dirigida per Meritxell Puvill i Toni Guillemat. La composició d’aquesta peça no va ser només amb material exclusiu dels coreògrafs, sinó que també van haver-hi aportacions de les pròpies participants, Andrea Bautista, Isabel Canut, Ainoa Castañon, Guillem Chabrera, Stella Domingo, Erick Garcia, Xènia J. Martos, Alèxia Laboria, Mae Martínez, Vera Navarro, Noa Real, Mercè Vergés, Fèlix Vidal i Fathi Yahia.


L’alumnat va fer un procés de creació de tres setmanes a partir del text “El dia que es va apagar el sol”, escrit per Joana Pérez Salvat, el qual van estudiar amb l’objectiu d’entendre allò que l’autora volia expressar. La coreografia es va construïr sobre una base instrumental, on les alumnes van empatitzar amb el text treballant el moviment des de la sensibilitat i l’emoció per transmetre-ho al públic. En aquest procés de creació ens expliquen que van voler emmirallar-se en el sentiment de totes aquelles persones que alguna vegada s’han sentit menyspreades per altri, i que van intentar abordar el tema del suïcidi des d’un punt introspectiu. 


Totes van sortir satisfetes amb el resultat del projecte, i volen agraïr als professors del cicle i a la direcció la confiança que van dipositar en elles.


IAMF TEA Benestar de l'alumnat i les situacions de violència




Comentaris