L’alumnat del CFGS de Tècniques d’Actuació Teatral actua a l’obra “El cap ple de formigues”, de Joan Cavallé.

Dissabte 7 d’octubre s’estrenava al Refugi n.2 del Port de Tarragona l’espectacle El cap de les formigues de l’autor alcoverenc Joan Cavallé, dut a l’escena per La Decimonònica (Lola Carandell, Jordi Font, Toni Mas, José Menchero, Albert Mestres, Ilona Muñoz i Eva Ortega), amb la col·laboració dels alumnes de 2n del CFGS de Tècniques d’Actuació Teatral de l’INS Antoni de Martí i Franquès.

La proposta engloba un conjunt de peces de microteatre, la majoria publicades per l’autor entre els anys 1985 i 2010, i dues més d’inèdites fins ara, escrites aquest estiu, entrellaçades per una dramatúrgia que situa el públic en un espai comunitari, carregat d’elements visuals i plàstics, on es pot menjar, beure, compartir experiències i fruir d’un teatre grotesc, de tan tràgic i absurd alhora; un diàleg entre literatura i escena, entre text i interpretació, que demostra que, efectivament, el teatre no té límits tal com afirma el mateix autor.

L’alumnat del CFGS de Tècniques d’Actuació Teatral de l’INS Antoni de Martí i Franquès va ser l’encarregat de portar a bon port “Desfilada”, frontissa entre totes les peces del muntatge. Andrea Bautista, Stella Domingo, Erick Garcia, Mae Martínez, Xènia Martos, Fèlix Vidal i Vera Navarro van realitzar una interpretació enèrgica i fresca, molt musical, del text de Joan Cavallé. Neus Pàmies, Xavi Torra i Txell Puvill, professorat del cicle, van guiar els joves intèrprets en la preparació de la proposta que també es va representar diumenge 8 d’octubre.


Pep Martorell



Comentaris